Jordi Kerkum - Fred

Al vanaf zijn melktanden beklimt Jordi Kerkum (32) regelmatig het toneel; eerst tussen de schuifdeuren, later op school. Op het Fioretti College ging hij als amateur-acteur aan de slag, waar hij rollen vervulde als side-kick Robin in Marlowe’s Faust, ridder Lancelot in De Draak en Uitvreter Japie in De Uitvreter. Na een tiental grotere en kleine toneel-, cabaret- en muziekvoorstellingen was Jordi een aantal jaren niet voor het voetlicht te zien. Hij werkte wat aan zijn carrière, ging aan het reizen, ontmoette zijn (inmiddels) vrouw en kreeg met haar een zoon en een dochter.

Maar het bloed kruipt natuurlijk toch waar het niet gaan kan. Alleen zingen in de file en onder de douche is niet genoeg voor een echte theaterjunk. Hij vond een plekje naar zijn zin bij MuBo en na zijn optredens als Freddy in My Fair Lady en Radames in Aïda, heeft Jordi zijn draai op de planken weer helemaal gevonden. Hij heeft dan ook heel veel zin in A Christmas Carol!


Marcel de Groot - Bob Cratchit

Geboren in Noordwijkerhout was Marcel al van jongs af aan was geïnteresseerd in alles wat met het podium te maken heeft. Dat begon ooit met het maken van super 8 filmpjes en eigen toneelstukjes schrijven. De liefde voor muziek werd er voor een deel ook met de paplepel ingegoten door zijn vader die regelmatig op de zondagochtend de platenspeler tevoorschijn toverde en dan operette en Elvis liet horen.

Jarenlang maakte Marcel radioprogramma's bij lokale radiostations en vanuit die passie is hij nu voice-over en kunt u hem horen op radio en tv. Zo'n tien jaar geleden kwam er een nieuwe passie bij: Het toneel! Bij toneelvereniging KNA speelde hij met veel plezier al diverse rollen. Als musical liefhebber was de stap naar MuBo snel gemaakt. Met veel plezier deed hij mee aan alle voorgaande MuBo voorstellingen en nu wederom met A Christmas Carol.


Robert Schaaf - Grafdelver

Werd geboren in Zoeterwoude en is opgegroeid aan de rand van de bollenstreek, in Oegstgeest. Na vele omzwervingen woont hij sinds een half jaar in Amsterdam. Al van jongs af aan is hij geinteresseerd in muziek maar beoefent dit alleen maar passief. Vanaf zijn 28e jaar is hij begonnen met zingen, eerst in een groot koor. Musical had altijd al een grote voorkeur en zijn wens was om ooit eens in een musical te zingen. Na meegedaan te hebben aan My Fair Lady  en Aïda in het ensemble, is de verslaving voor musical alleen maar toegenomen. Ook met A Christmas Carol zal het weer een geweldig jaar worden met als resultaat een schitterende voorstelling.


Irma Tros - Ensemble

Irma Tros is in 1964 in Leiden geboren en opgegroeid.  Ze woont sinds 1990 in Oude Wetering samen met haar man en twee zonen . Ze is werkzaam als boekhoudster  voor 20 uur bij een bloemen- en plantenexportbedrijf . Ze heeft altijd al een interesse voor muziek  gehad en dat is vooral te zien in haar dansverleden.  Vanaf 11 jarige leeftijd deed zij al mee met wedstrijden stijldansen. Ze heeft cursussen salsa en tapdansen gevolgd en was  in het weekend altijd op de dansvloer te vinden. Irma neuriet de hele dag, zonder dat ze het soms zelf doorheeft. Een liedje dat  in haar hoofd is blijven hangen of een zelfgemaakte melodie dat  ze dan later op de piano uitprobeert.  Naast pianolessen heeft ze ook zanglessen genomen om haar stem beter onder controle te krijgen. Haar interesse in musicals is ontstaan in 2002 toen ze heeft  mee gedaan in de musical  Jesus Christ Superstar.  In de jaren daarna heeft ze  aan nog een tiental (scratch)musicals mogen meedoen op amateur niveau.  In een half jaarlijkse cursus heeft  ze veel geleerd heeft over vele aspecten van toneel.  Vooral de aspecten  over hoe een personage te  worden op het toneel  had haar interesse. De combinatie toneel, zang en dans past dus prima bij haar. Ze gaat graag de uitdaging aan om haar zwakkere en sterke punten te verbeteren. Het is soms hard werken maar voor haar geldt:  positieve inspanning geeft pure ontspanning !


Willem van der Aar - Fezziwig

Als zoveel katholieke jongentjes deed Willem zijn eerste ervaring met zingen op als lid van het knapenkoor dat als belangrijkste taak had de diensten van de parochie Sint Jozef in Hillegom luister bij te zetten. Heel wat bruidsparen zijn onder de klanken van dit koor de kerk in en ook weer uit geschreden. En menig keer hebben ze het smartelijke Dies irae aangeheven tijdens de Requiemmis.

Maar dat is allemaal lang geleden, in de jaren vijftig, toen, zoals bekend, geluk nog heel gewoon was en het leven vurrukkulluk. Pas toen Willem docent werd aan het Fioretticollege in Lisse ontdekte hij het  toneel als speler. Op die school waren er enkele bevlogen theatermensen als collega die er elk jaar weer in slaagden om een grote, door veel publiek bezochte voorstelling te maken, aanvankelijk met voornamelijk personeel maar niet veel later ook met heel veel leerlingen. Met heel veel plezier speelde Willem rollen in de stukken en musicals die ze daar opvoerden. Ze draaiden hun hand niet om voor De Getemde feeks van William Shakespeare, speelden Faust, Anatevka (met een prachtrol van Huug Tielemans als Tevje). Bijzondere vermelding verdient De Draak waarin een belangrijke rol gespeeld werd door een, laat ik het netjes formuleren, toentertijd nogal extravert jongentje dat veel later nog zou schitteren in Mubo’s Aïda. Memorabel waren ook de eindexamencabarets die werden opgevoerd bij de jaarlijkse diploma-uitreikingen.

Daarnaast heeft Willem zich een kleine twintig jaar geleden aangesloten bij het koor Blue Moon in Haarlem dat onder leiding staat van een ex-docent muziek van het Fioretticollege, Harry Habets. In deze voorstellingen wordt geprobeerd theatrale elementen in te passen. Veel succes hebben ze onder andere gehad een voorstelling met bewerkingen van songs van Tom Waits. Recentelijk hebben ze drie avonden in de Toneelschuur gestaan met een voorstelling gebaseerd op het boek Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert.

Een prachtige ervaring was het spelen in My Fair Lady in een bescheiden rolletje. En als hij niet op een ongelukkig moment zijn heup gebroken had had hij ook graag in Aïda gestaan.

Momenteel zit Willem met het toneelgezelschap KNA in Hillegom in de laatste voorbereiding van een uitvoering van een bewerking van William Shakespeare’s Much Ado about Nothing, dat we spelen onder de titel Hoop gedoe om niks waarvan de regie in handen is van Hans Hollander.


Lianne Brock - Martha Cratchit 

Lianne Brock, nu 21 jaar, groeide op in een vrij muzikaal gezin waar nog wel eens wat werd gezongen. Al op jonge leeftijd was zij een echte liefhebber van muziek en musicals (nieuw én oud) en bezocht zij vele voorstellingen, zowel hier in Nederland als in London.

Naast het studeren voor haar Bachelor in Leiden en het werken bij de kinderopvang, vindt ze het erg leuk om ook tijd vrij te maken voor zo’n leuke hobby als het spelen en zingen in een musical. Na zowel in My Fair Lady, als in Aïda te hebben gespeeld, kon ze de kans niet laten lopen om ook deze keer weer met die gezellige groep mee te doen aan de productie van A Christmas Carol.


 

 

Huub Wullems - Ebenezer Scrooge

Huub Wullems, 1956, speelde  bij amateurgezelschap Elckerlyc in Sassenheim en was in zijn jongere jaren actief met straattheater en straatmuziek. Nam in de eerste productie van Stichting MuBo (My Fair Lady) de rol van Alfred P. Doolittle voor zijn rekening en werd gegrepen door het musical-virus.

In de nieuwe kerstproductie A Christmas Carol speelt hij de rol van Ebenezer Scrooge. Dit is voor hem een grote uitdaging waar hij zich van een andere kant laat zien.

Huub is vader van 4 kinderen (3 dochters en 1 zoon), waarvan de 2 jongsten (dochter Puck (12) en zoon Teun (10) ook aan deze productie meewerken.


Marjan van Andel - Ensemble (marktvrouw)

Marjan van Andel is 29 jaar en woont in Sassenheim. Met twee ouders die zingen in een koor en beide een instrument bespeelde was het voor Marjan heel gewoon geweest dat zij, haar twee broers en zus, dat ook zouden doen. Al heel vroeg was ze lid van een jeugdkoor in Sassenheim waar ze tot de middelbare school lid van is geweest. Daarnaast heeft Marjan pianolessen gehad en een beetje saxofoon gespeeld. Daarna heeft ze bij een musical popkoor gezongen en zingt ze nu alweer een hele tijd bij het Eurokoor in Leiden. Afgelopen jaar heeft ze samen met haar vader mee gedaan aan de musical Jesus Christ Superstar, welke in Voorhout werd opgevoerd. Dit vond ze zo’n leuke uitdaging en ervaring dat ze meteen daarna op zoek is gegaan naar een vervolg. Via een collega is Marjan bij stichting MUBO terecht te komen. Afgelopen mei speelde ze met MuBo de musical Aïda.


Béatrice Râtel - Collectante

 

Béatrice Râtel, van geboorte Française, woont al een hele tijd in Nederland. Ze is gek op zingen en doet dat dan ook al jaren in verschillende koren. In De Zilk, haar woonplaats, heeft ze een kerkkoortje opgericht, Heart Beat, met combo. Béatrice heeft al een aantal jaren zangles. In 2011 heeft Béatrice twee cursussen gevolgd bij The Vocal Couch: de cursus LEF en de basis cursus Complete Vocal Technique. Het was voor haar een hele openbaring. De ademsteun techniek werd zo duidelijk uitgelegd en geoefend dat ze eindelijk begreep hoe het precies allemaal werkt! En nu nog toepassen!

In 2009 heeft zij zich aangemeld om mee te doen met de musical My Fair Lady. Sindsdien is Béatrice besmet met het musicalvirus. In Aïda deed ze mee in het ensemble en mocht lopen in de modeshow en nu hoopt ze te spetteren in A Christmas Carol. Als Béatrice had geweten dat musical zo leuk was om te doen was ze er al veel eerder mee begonnen. In het dagelijks leven vertaalt ze, het liefst kunstzinnige stukken, vanuit het Nederlands of Engels in het Frans. Ook verzorgt ze, als vrijwillige gids, rondleidingen in Kasteel Keukenhof en museum de Zwarte Tulp. Béatrice heeft twee Jannen thuis: een man en een zoon. 


Yolanda Peet-van Tol - Elaine Cratchit

Yolanda Peet-van Tol is een enthousiaste, energieke vrouw van 52. Ze is getrouwd en heeft twee lieve pubers. In het dagelijks leven is ze projectleider bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en braintrainer bij Purple Monkey. Haar hele leven houdt ze al van muziek luisteren, dansen en zingen. In 2002 heeft ze pas echt de smaak te pakken gekregen toen ze mee deed aan de musical Jezus Christ Superstar. Ze vond het een waanzinnige ervaring. Dit smaakte naar meer. De stratchmusical  Johannes en het zand, de musical De Doortocht en een Afrikaanse mis: Miss Luba volgden. Ze is regie-assistente geweest bij een jeugdmusical en heeft ze een theatersportcursus gevolgd, die afgesloten werd met de uitvoering van een zelf geschreven toneelstuk met zang en dans. Toen ze de kans kreeg om bij de  stichting MuBo mee te spelen met Aïda heeft ze deze kans met twee handen aangegrepen. Beter leren zingen, dansen en acteren en mee doen als amateur in een professionele setting. Een top ervaring !!. Geen wonder dat ze nu weer mee doet met A Christmas Carol.


Yvonne Hoogeboom

Zij is geboren, opgegroeid en woonachtig in Roelofarendsveen. Zij houdt haar hele leven al van dansen en zingen. Als kind danste en zong zij al vol passie door de huiskamer op haar favoriete tv programma “FAME”. In haar jeugd heeft zij zich jarenlang met jazzballet beziggehouden. Zingen doet zij eigenlijk de hele dag door, pas veel later ging ze als sopraan in een pop- en musicalkoor zingen. Het zingen in combinatie met acteren heeft zij 3 jaar geleden ontdekt, toen zij meedeed aan de musical de Doortocht in Roelofarendsveen. Daarna volgde de musical Sister Act. Hieruit is het nonnenkoortje Non-actief ontstaan, waarmee zij nu regelmatig haar act mag doen. Later deed ze voor de tweede keer mee aan de musical de Doortocht, deze keer in Lisse. Dit bracht haar naar de Duin- en Bollenstreek, waar zij hoorde van stichting Mubo en na het zien van My Fair Lady was zij zo enthousiast geworden, dat zij zich direct aanmelden voor de musical Aida. Aan dit grote avontuur heeft ze veel plezier beleefd, wat zeker naar meer smaakte, vandaar dat ze nu ook weer te zien is in deze volgende productie van MuBo, A Christmas Carol.


Anita Alkemade-van Berkel - Belle

Anita is geboren en getogen in de Bollenstreek. Op 11 jarige leeftijd namen haar ouders haar mee naar de musical Les Miserables in Carré, waar een ware liefde ontstond voor het theater. Menig Musical CD heeft Anita sindsdien letterlijk stuk gedraaid. Ouders en zussen moesten het op zondag morgen ontgelden als deze CD’s , met microfoon, uit volle borst door Anita werden meegezongen. Zingen is nog altijd een grote hobby en doet Anita dan ook elke dag. Zingen voor publiek heeft ze altijd eng gevonden, maar in 2009 is ze toch begonnen met zanglessen. En toen haar zangdocente haar een tip gaf over Stichting Musical Bollenstreek, aarzelde ze geen moment. In de musical Aïda, dat stichting MuBo mei 2011 heeft opgevoerd,kreeg ze de kans om voor het eerst zelf op het toneel te staan. A Dream come true!


Deborah Berends - Cynthia

Deborah, in 1973, in Amsterdam geboren.  Heeft vroeger niets anders gedaan dan zingen en dansen. Te pas en te onpas was ze aan het optreden tussen de schuifdeuren. Op de basisschool kwam ze ook in aanraking met toneel tot twee keer aan toe speelde ze daar een hoofdrol. Na deze ervaring was ze ervan overtuigd hier verder mee te willen. Toen haar schoolkeuze gemaakt moest worden weerhield haar onzekerheid haar om naar de toneelschool te gaan. Vanaf dit moment bleef het jaren stil, tot, in 2005 musicalgroep Face zich aandiende. Met deze groep maakt Deborah vier producties Anything Goes, Grand Hotel, A Christmas Carol en Midzomernachtsdroom, de bollywood musical zowel als spelend lid als in het productieteam. In 2010 heeft ze nog een keer gekozen om mee te doen met een productie van Face namelijk in de musical Willem van Oranje. Deborah is naast een van de deelnemers van MuBo tevens een van de initiatiefnemers van de stichting en heeft dus in alle producties meegespeeld; My Fair Lady, Aïda en nu natuurlijk in A Christmas Carol welke ze voor de tweede keer mag spelen.


Sabine Schaaf - Ensemble

Ze is geboren in Katwijk en na een tijdje overal en nergens te hebben gewoond sinds 4 jaar weer terug in Katwijk.

Zij had als kind al belangstelling voor toneel en speelde in het basisonderwijs al vaak mee met toneelstukjes.  Op de middelbare school speelde ze ook altijd mee met de jaarlijkse musical en zong in het kerkkoor.

Na het bezoeken van My Fair Lady en Aïda kwamen de kriebels weer opzetten en besloot ze om zelf ook een poging te wagen. Heel erg leuk om nu eens mee te maken wat er allemaal bij komt kijken en ook om daar aan bij te dragen. Een hele leuke uitdaging naast haar werk in de thuiszorg. 


Wil Brandhorst - wasvrouw

Wil Brandhorst is geboren en getogen in Amsterdam en speelt al vanaf haar jeugd mee in toneelstukken, cabaret en ook musicals.

Zij heeft gespeeld in de musical Exodus, een Haarlemmermeerproductie, de Sirene van de Haarlemmermeer en is al 15 jaar lid van musicalgroep Face. Ook is zij lid van theatergroep FF-niet.

Bij de musical My Fair Lady vertolkte zij de  rol van Mevrouw Higgins.  En ook bij de producties Aïda en A Christmas Carol is Wil weer van de partij.